Preču piegāde, noteikumi un privātuma politika

  1. Veic pasūtījumu šodien un saņem preci jau nākamajā darba dienā!
  2. Preces tiek izsūtītas ar Express Pasta starpniecību, veicot priekšapmaksu (norādot rēķina numuru).
  3. Pasūtītās preces ir iespējams saņemt ierodoties uz vietas matu pieaudzēšanas centrā MELLA.lv, Avotu ielā 17, Rīgā, kā piegādes veidu izvēlieties ‘Saņemt veikalā’.
  4. Darba dienās preces tiek izsūtītas līdz plkst. 15:00, ja apmaksa tiek veikta pēc plkst. 15:00, prece tiek izsūtīta nākamajā darba dienā.
  5. UZMANĪBU:  brīvdienās un svētku dienās Express Pasts ir slēgts, preces netiek izsūtītas.
  6. Preces piegādes cena var mainīties pasūtījumiem, kuru svars pārsniedz 2 kg.

Latvijā:

Piegāde – 1 darba dienas laikā  ar Express Pastu uz norādīto adresi līdz  plkst.16.00

  • Pasūtījumiem virs 100.00 EUR – BEZMAKSAS
  • Pasūtījumiem  līdz 99.99 EUR – 6.00 EUR

Eiropas Savienībā:

  1. Piegāde ar Latvijas Pasta starpniecību ES ( 1 – 3 nedēļas līdz saņemšanai ) – 10 EUR.
  1. Ar TNT kurjeru ( piegāde 1-2 darba dienu laikā līdz durvīm visā Eiropā ) – 95 EUR.

Ārpus Eiropas Savienības:

  • Piegāde ar Latvijas Pasta starpniecību ES ( 1 – 3 nedēļas līdz saņemšanai ) – 15 EUR.
  • Ar TNT kurjeru ( piegāde 1-2 darba dienu laikā līdz durvīm ) – 130 EUR.

Pasūtot preci, noteikti norādiet :

  1. Savu vārdu, uzvārdu;
  2. Kontakttelefona numuru;
  3. Piegādes adresi un pasta indeksu.

Pirkšanas nosacījumi

 

  1. Noteikumi

Šīs tīmekļa vietnes izmantošanas kārtību nosaka noteikumi. Lūdzam pirms jebkādu mūsu preču pasūtīšanas šos noteikumus rūpīgi izlasīt. Jums jāsaprot, ka, pasūtot kādu no mūsu precēm, jūs automātiski piekrītat, ka šie noteikumi jums ir saistoši. Ja jūs turpināt izmantot šo vietni, tiek pieņemts, ka esat izlasījis un piekritis šādiem noteikumiem:

Šajos Noteikumos, Konfidencialitātes politikā un Atrunā, kā arī jebkurā Līgumā tiek izmantota šāda terminoloģija: “Klients”, “jūs” un “jūsu” attiecas uz jums, personu, kas piekļūst šai vietnei un piekrīt Uzņēmuma noteikumiem. “Uzņēmums”, “mēs” un “mums” attiecas uz mūsu uzņēmumu, SIA “MELLA.lv”. “Puse”, “Puses” vai “mēs” attiecas gan uz Klientu, gan uz mums, vai uz Klientu vai mums. Visi termini attiecas uz piedāvājumu, pieņemšanu un maksājuma izskatīšanu, kas nepieciešami, lai veiktu mūsu palīdzības sniegšanu Klientam vispiemērotākajā veidā, neatkarīgi no tā, vai tas notiek kā noteikta ilguma sanāksme vai jebkurā citā veidā, lai skaidri izpildītu Klienta vajadzības attiecībā uz Uzņēmuma norādīto pakalpojumu/preču sniegšanu atbilstoši un saskaņā ar SIA “MELLA.lv”. Jebkuras iepriekšminētās terminoloģijas vai citu vārdu lietošana vienskaitlī, daudzskaitlī, ar lielajiem burtiem un/vai izmantojot vietniekvārdus viņš/viņa vai viņi, tiek uzskatīti par savstarpēji aizvietojamiem, un tādējādi tie attiecas uz vienu un to pašu.

 

Veicot pasūtījumu “Mella”, jūs apliecināt, ka esat vismaz 18 gadus vecs (vai jums ir vecāku atļauja iegādāties no mums preces) un piekrītat šiem noteikumiem, kuri attiecas uz visiem pasūtījumiem, kas tiek vai tiks veikti SIA “MELLA.lv”, iegādājoties vai piegādājot jebkuru produktu. Neviens no šiem noteikumiem neietekmē jūsu likumīgās tiesības. Šo noteikumu grozījumi nav saistoši, ja vien tie nav apstiprināti ar mūsu parakstītu rakstisku vienošanos.

Noteikumi īsumā:

  • Pasūtot kādu no mūsu precēm, jūs piekrītat ievērot šos noteikumus.
  • Visus personas datus, ko jūs sniedzat mums vai ko mēs iegūstam, apstrādās “MELLA.LV” kā par šiem personas datiem atbildīgais uzņēmums.
  • Piemērojamā cena ir tā, kas noteikta dienā, kad veicat pasūtījumu.
  • Piegādes izmaksas un maksājumi tiek norādīti pirms pirkuma apstiprināšanas.
  • Kartes informācija tiek pārraidīta ar drošu SSL šifrēšanu un netiek saglabāta.
  • Lūdzu, ņemiet vērā, ka pie izmaksām var parādīties arī vietējie nodokļi un muita maksa.
  • Visi matu pieaudzēšanas līdzekļi ir galīgajā pārdošanā, apmaiņa var notikt tikai attiecībā uz neatvērtajiem matu iepakojumiem. 
  • Visas preces ir jāatgriež to oriģinālajā iepakojumā.
  • 14 dienu preces atgriešanas politika sākas no pasūtījuma veikšanas dienas.
  • SIA “MELLA.lv” mati ar līmlentēm ir paredzēti tikai profesionālai lietošanai. Lietojot tos pašiem vai dodoties pie neapmācīta friziera, rezultāts būs neatbilstošs, un pieaudzētie mati neturēsies. Lūdzu, izmantojiet sertificētu speciālistu, lai nodrošinātu, ka šī prece darbojas ilgtermiņā un pareizi. SIA “MELLA.lv” neatlīdzinās nekādus pasūtīšanas izdevumus, ja pieaudzētie mati neturēsies.
  • Jebkādu jautājumu gadījumā, kas saistīti ar pieaudzēto matu izslīdēšanu, SIA “MELLA.lv” sazināsies tikai ar profesionāliem frizieriem ar derīgām friziera un matu pieaudzēšanas speciālista (specializējies noteiktās matu pieaudzēšanas tehnoloģijās) licencēm.
  • 14 dienu preces atgriešanas politika ir spēkā no pasūtījuma saņemšanas dienas.
  • SIA “MELLA.lv” neuzņemas nekādu atbildību par bojājumiem vai zaudējumiem, ko veicis atgriezto preču pārvadātājs.
  • Jūs būsiet atbildīgs par visu atgriešanas izmaksu apmaksu.
  • Preces vērtība jūsu bankas kontā tiks atgriezta vienas nedēļas laikā.

 

 

  1. Personiskā informācija

Visus personas datus, ko jūs mums sniedzat vai ko mēs iegūstam, apstrādās “MELLA.lv” kā datu pārzinis. Jūsu sniegtie personas dati tiks izmantoti, lai nodrošinātu jums piegādi, sniegtu jums piedāvājumus un informāciju par mūsu katalogu, kā arī lai pārbaudītu kredītspēju. Jūsu sniegtā informācija ir pieejama tikai SIA “MELLA.lv” un netiks kopīgota ar citām trešajām personām.

 

  1. Maksājums

Visas preces paliek SIA “MELLA.lv” īpašumā līdz pilnīgai to apmaksai. Piemērojamā cena ir tā, kas noteikta dienā, kad veicat pasūtījumu. Piegādes izmaksas un maksājumi tiek norādīti pirms pirkuma apstiprināšanas. Ja esat jaunāks par 18 gadiem, jums ir jābūt vecāku atļaujai iegādāties preces SIA “MELLA.lv”.

Visi pārskaitījumi, kas veikti caur SIA “MELLA.lv”, tiek apstrādāti un veikti ar trešo pušu tirgotāju kontiem, lai garantētu jūsu aizsardzību. Maksājumu kartes informācija netiek saglabāta, un visa informācija par karti tiek apstrādāta SSL šifrēšanas režīmā. Lūdzu, izlasiet darījumam izvēlētā tirgotāja konta noteikumus, jo tas ir atbildīgs par veiktajiem darījumiem.

Visas lielākās kredītkartes un debetkartes, kā arī PayPal ir pieņemamas maksāšanas metodes. Mēs pieprasām pilnīgu apmaksu pirms jebkādu preču nosūtīšanas. Visas preces paliek Uzņēmuma īpašumā līdz pilnīgai apmaksai.

 

 

  1. Atgriešanas un apmaiņas politika: VISI MATU PIEAUDZĒŠANAS LĪDZEKĻI IR GALĪGAJĀ PĀRDOŠANĀ. Pēc atvēršanas matu iepakojumus nevar atgriezt atpakaļ vai samainīt.Reglamentējošie higiēnas likumi nosaka, ka matu pieaudzēšanas līdzeklim apmaiņas un atgriešanas gadījumā jābūt cieši noslēgtam un neatvērtam, izņēmumi nedrīkst tikt pieļauti. Mūsu iepakojums ir caurredzams, un preci var apskatīt bez nepieciešamības to atvērt. Varat arī iegādāties krāsu gredzenu vai krāsu paraugu. Absolūti nekāda atvērtu iepakojumu apmaiņa un atgriešana nav iespējama.

Mēs labprāt veiksim preces apmaiņu 14 dienas pēc piegādes, ja vien iepakojums nav izmantots vai atvērts. Lai veiktu apmaiņu, nepieciešams izpildīt atgriešanas standartus. Apmaiņas pieprasījums jāiesniedz 14 dienu laikā pēc piegādes. Saskaņā ar higiēnas likumiem un sanitāros nolūkos mēs nevaram pieņemt preci atgriešanai/apmaiņai ar matu iepakojumiem, kas ir izmantoti vai atvērti, jo produkts ir veidots no dabīgiem matiem. Klients ir atbildīgs par preces atgriešanu un samaksu 8,00 EUR vērtībā par sūtījumu Eiropas Savienībā un 20 EUR samaksu par starptautisko sūtījumu, lai veiktu preces apmaiņu.

SIA “MELLA.lv” neizslēdz atbildību par bojājumiem, kas radušies nepareizas preces uzlikšanas dēļ. Pēc pārdošanas mēs neuzņemamies atbildību par preču defektiem, bojājumiem vai nepareizu izmantošanu. “MELLA.lv” nav atbildīgs par jebkādiem bojājumiem, kas radušies klienta matiem pieaudzēto matu lietošanas laikā un/vai pēc tā. Visi stilisti un patērētāji piekrīt izmantot “MELLA.lv” preces, paši par to uzņemoties atbildību. “MELLA.lv” bez jebkādiem izņēmumiem nav atbildīgs par izmaksām, kas saistītas ar preces uzlikšanu vai noņemšanu.

 

  1. ATBILSTĪBA IEGĀDEI

Mēs varam atteikties apstrādāt darījumu jebkura iemesla dēļ vai atteikties sniegt pakalpojumus ikvienam jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem. Mēs neesam atbildīgi pret jums vai kādu trešo personu sakarā ar to, ka izņemam preces no vietnes neatkarīgi no tā, vai preces ir pārdotas, noņemam vai rediģējam jebkādus materiālus vai saturu šajā vietnē, atsakāmies apstrādāt darījumu vai apturam jebkuru jau uzsāktu darījumu. Turklāt jūs piekrītat, ka mēs varam izmantot jūsu sniegtos personas datus, lai veiktu krāpšanas pārbaudes. Personas dati, ko Jūs sniedzat, var tikt atklāti kredītiestādes vai krāpšanas novēršanas aģentūrai, kas var uzglabāt šo informāciju, lai to izmantotu turpmāku strīdu gadījumā. Mēs paturam tiesības nepieņemt jūsu pasūtījumu tādā gadījumā, ja, piemēram, mēs nevaram saņemt maksājuma autorizāciju, sūtījuma ierobežojumi attiecas uz konkrēto preci, pasūtītais vienums nav pieejams vai neatbilst mūsu kvalitātes kontroles standartiem un tiek atsaukts, vai arī jūs neatbilstat Lietošanas noteikumos noteiktajiem atbilstības kritērijiem.

 

 

  1. Izņēmumi un ierobežojumi 

Šajā tīmekļa vietnē esošā informācija tiek sniegta tāda, kāda tā šobrīd ir. Tiktāl, ciktāl to atļauj likums, šis Uzņēmums: izslēdz visas pārstāvniecības un garantijas, kas attiecas uz šo tīmekļa vietni un tās saturu, vai kuras sniedz vai var sniegt jebkurš saistītais uzņēmums vai kāda cita trešā persona, tostarp saistībā ar jebkādām neprecizitātēm vai nepilnībām šajā vietnē un/vai Uzņēmuma informatīvajos materiālos; un izslēdz visu atbildību par zaudējumiem, kas radušies šīs tīmekļa vietnes izmantošanas dēļ vai saistībā ar to. Šis ietver, bez ierobežojumiem, tiešus zaudējumus, uzņēmējdarbības vai peļņas zaudējumus (neatkarīgi no tā, vai šāds peļņas zaudējums bija paredzams, radās normālā situācijā vai esat informējis šo Uzņēmumu par šādu iespējamo zaudējumu), nodarīto kaitējumu datoram, datorprogrammai, sistēmām un programmām, kā arī to saturošajiem datiem, vai citiem tiešiem vai netiešiem, izrietošiem un nejaušiem bojājumiem.

 

  1. PREČU PIEGĀDE

Parasti pasūtījumi tiek nosūtīti tajā pašā darba dienā plkst. 15.00, bet pasūtījuma apstrāde var aizņemt arī 1 darba dienu. Īpaša pasūtījuma gadījumā tā sagatavošana un nosūtīšana var aizņemt 1 nedēļu. SIA “MELLA.lv” neuzņemas atbildību par precēm, kas nozaudētas vai nozagtas pēc tam, kad tās ir nosūtītas ar pareizo izsekošanas sistēmu. Mēs neuzņemamiem atbildību pēc preču nosūtīšanas. Lūdzu, saistībā ar visiem zaudētajiem iepakojumiem sazinieties ar pārvadātāju. Mēs neesam atbildīgi par pasta pārvadātāju darbību.

 

  1. NODEVAS UN NODOKĻI

Visas cenas, kas norādītas šajā tīmekļa vietnē, neatspoguļo visas starptautiskās nodevas, nodokļus vai citus muitas maksājumus, kas uz iepakojumu var tikt attiecināti, nonākot galamērķī.

 

  1. KRĀSAS

Ieteicam izmantot krāsu gredzenu, lai izvēlētos savas krāsas. Mēs esam darījuši visu iespējamo, lai pēc iespējas precīzāk parādītu mūsu izstrādājumos redzamās krāsas. Mēs nevaram garantēt, ka jūsu datora monitorā redzamā krāsa būs tieši tāda pati kā izvēlētā matu krāsa.

 

  1. Log faili

Mēs izmantojam IP adreses, lai analizētu tendences, pārvaldītu vietni, izsekotu lietotāja kustību un apkopotu plašu demogrāfisko informāciju kopējai lietošanai. IP adreses nav saistītas ar personiski identificējamu informāciju. Turklāt sistēmu administrēšanai, lietošanas modeļu noteikšanai un traucējummeklēšanas nolūkiem mūsu tīmekļa serveri automātiski reģistrē standarta piekļuves informāciju, tostarp pārlūkprogrammas tipu, piekļuves laikus/atvērto pastu, pieprasīto URL un atsauces URL. Šī informācija netiek kopīgota ar trešajām personām un tiek izmantota tikai šī Uzņēmuma ietvaros atkarībā no nepieciešamības pēc šīs informācijas. Jebkura individuāli identificējama informācija, kas saistīta ar šiem datiem, nekad netiks izmantota citādi, nekā iepriekš minēts, bez jūsu nepārprotamas atļaujas.

 

  1. Saites uz šo vietni 

Jūs nevarat izveidot saiti uz jebkuru šīs vietnes lapu bez iepriekšējas rakstiskas piekrišanas. Ja izveidojat saiti uz šīs vietnes lapu, jūs to darāt uz savu atbildību, un iepriekš minētie izņēmumi un ierobežojumi attieksies uz jūsu vietnes izmantošanu, to piesaistot.

 

  1. Saites no šīs tīmekļa vietnes 

Mēs nepārraugām vai neizskatām citu pušu, kas ir saistītas ar šo vietni, tīmekļa vietņu saturu. Šajās tīmekļa vietnēs izteiktie viedokļi vai materiāli ne vienmēr ir mūsu izplatīti vai apstiprināti, un mūs nevajadzētu uzskatīt par šādu atzinumu vai materiālu izdevēju. Lūdzu, ņemiet vērā, ka mēs neesam atbildīgi par šo vietņu konfidencialitātes praksi vai saturu. Mēs mudinām mūsu lietotājus apzināties brīdi, kad viņi atstāj mūsu vietni, kā arī izlasīt šo saistīto vietņu konfidencialitātes paziņojumus. Pirms jebkādu personas datu izpaušanas jums ir jānovērtē jebkuras citas ar šo vietni saistītās vietnes drošība un uzticamība. Šis Uzņēmums neuzņemas atbildību par jebkādiem zaudējumiem vai bojājumiem, kas izrietējuši no jūsu personiskās informācijas izpaušanas trešajām personām, neatkarīgi no tā, kā tie radušies.

 

  1. Autortiesību paziņojums 

Visa šajā vietnē publicētā informācija, ieskaitot, bet neaprobežojoties ar tekstu, grafiku vai kodu, ir aizsargāta saskaņā ar autortiesību likumiem, un tā ir tikai www.mella.lv īpašums. Copyright 2015, SIA MELLA.lv ALL RIGHTS RESERVED. Jūs arī piešķirat tiesības izmantot jebkuru saturu, ko jūs sniedzat caur e-pastu vai sociālajiem medijiem savām vajadzībām, tostarp atkārtotu publicēšanu jebkurā formā vai plašsaziņas līdzekļos. Kad tas ticis nosūtīts mums, mums ir tiesības izmantot jūsu darbu ar atbilstošu atsauci.

 

  1. Komunikācija

Dažādu jautājumu risināšanai ir norādītas dažādas e-pasta adreses. Šo un citu kontaktinformāciju var atrast sadaļā Contact Us, kas atrodama mūsu tīmekļa vietnē vai Uzņēmuma informatīvajos materiālos, vai izmantojot Uzņēmuma norādīto telefona numuru vai mobilā tālruņa numuru.

 

  1. Atteikšanās

Ja kāda no Pusēm nepieprasa stingri izpildīt kādu no šī vai jebkura Līguma noteikumiem vai ja kāda no Pusēm neizmanto tiesības vai tiesiskās aizsardzības līdzekļus, uz kuriem tā ir tiesīga, tas nav uzskatāms par atteikšanos no šīm tiesībām un nemazina saistības, kas izriet no šī vai jebkura cita Līguma. Atteikšanās no šī vai jebkura cita Līguma noteikumiem nav spēkā, ja vien tas nav skaidri norādīts un to nav parakstījušas abas Puses.

 

  1. Paziņojums par izmaiņām

Uzņēmums patur tiesības laiku pa laikam mainīt šos noteikumus, ja tas to uzskata par piemērotu, un jūsu turpmāka vietnes izmantošana nozīmē jūsu piekrišanu jebkādiem šo noteikumu pielāgojumiem.

 

  1. Vietējie nodokļi

Lūdzu, ņemiet vērā, ka atkarībā no jūsu reģiona un vietējiem muitas nodokļiem var rasties vietējie maksājumi (pārdošanas nodoklis, muitas nodoklis). Šīs izmaksas ir pašu klientu atbildība.

 

  1. Papildu informācija

SIA “MELLA.lv” patur tiesības bez iepriekšēja brīdinājuma grozīt jebkuru informāciju, tostarp, bet ne tikai, cenas, tehniskās specifikācijas, pirkuma noteikumus un preču piedāvājumu. Gadījumā, ja produkts ir izpārdots, “MELLA.lv” ir tiesības atcelt pasūtījumu un atmaksāt visu samaksāto summu labākajā veidā. “MELLA.lv” arī paziņo klientam par līdzvērtīgiem aizstājējproduktiem, ja tādi ir pieejami.

 

Lūdzu, sūtiet visus pieprasījumus uz info@mella.lv

Šie noteikumi ir daļa no Līguma starp Klientu un mums. Jūsu piekļuve šai vietnei norāda uz jūsu izpratni un piekrišanu attiecībā uz Atrunu un tajā ietvertajiem noteikumiem. Jūsu likumā noteiktās patērētāja tiesības netiek skartas.

PRIVĀTUMA POLITIKA

Apstiprināta Rīgā, 2018.gada 11.maijā

Privātuma politikas mērķis ir sniegt fiziskajai personai informāciju par personas datu apstrādes mērķi, apjomu, aizsardzību un apstrādes termiņu datu iegūšanas un apstrādes laikā.

Sadarbojoties ar SIA “MELLA.lv”, no personas var tikt prasīta personīga rakstura informācija, tai skaitā vārds un uzvārds, tālruņa numurs, e-pasta adrese. Informācija ir nepieciešama tiešās sadarbības nodrošināšanai – pasūtījuma apstrādei, piegādei un norēķinu administrēšanai un/vai darba attiecību nodibināšanai un uzturēšanai. SIA “MELLA.lv” personas dati tiek izmantoti ievērojot visaugstākos drošības standartus.

Personas datu pārzinis un tā kontaktinformācija

Personas datu apstrādes pārzinis ir SIA “MELLA.lv”, vienotās reģistrācijas Nr. 40103265187, juridiskā adrese Avotu iela 17, Rīga, LV-1011. SIA “MELLA.lv” kontaktinformācija ar personas datu apstrādi saistītajos jautājumos ir tālruņa numurs + 371 20448888 vai e-pasta adrese info@mella.lv. Izmantojot šo kontaktinformāciju vai vēršoties SIA “MELLA.lv” juridiskajā adresē, var uzdot jautājumu par personas datu apstrādi.

Dokumenta piemērošanas sfēra

Personas dati ir jebkāda informācija par identificētu vai identificējamu fizisku personu – SIA “MELLA.lv” klientu, sadarbības partneri, darbinieku, darba vietas kandidātu vai uzņēmuma apmeklētāju. Privātuma politiku piemēro privātuma un personas datu aizsardzības nodrošināšanai attiecībā uz:

  • fiziskajām personām – darbiniekiem, potenciālajiem darbiniekiem, klientiem un citiem pakalpojumu lietotājiem (tajā skaitā, potenciālajiem, bijušajiem un esošajiem);
  • SIA “MELLA.lv” teritorijas un telpu apmeklētājiem, tajā skaitā, attiecībā uz kuriem tiek veikta videonovērošana.

SIA “MELLA.lv” rūpējas par personas privātumu un personas datu aizsardzību, ievēro personas tiesības uz personas datu apstrādes likumību saskaņā ar piemērojamajiem tiesību aktiem – Fizisko personu datu aizsardzības likumu, Eiropas Parlamenta un padomes 2016. gada 27. aprīļa Regulu Nr. 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un citiem piemērojamajiem tiesību aktiem privātuma un datu apstrādes jomā.

Privātuma politika ir attiecināma uz datu apstrādi neatkarīgi no tā, kādā formā un/vai vidē persona sniedz datus (SIA “MELLA.lv” interneta mājas lapā www.mella.lv, e-pasta formātā, telefoniski vai klātienē) un kādās uzņēmuma sistēmās vai papīra formā tie tiek apstrādāti.

Personas datu apstrādes nolūki

SIA “MELLA.lv”  apstrādā personas datus šādiem nolūkiem:

  • Pakalpojumu sniegšanai un preču pārdošanai:
    • klienta identificēšanai;
    • līguma un/vai rēķina sagatavošanai un parakstīšanai;
    • preču piegādei un/vai pakalpojumu sniegšanai;
    • garantijas saistību izpildei;
    • klientu apkalpošanai;
    • iebildumu izskatīšanai un apstrādei;
    • klientu noturēšanai, lojalitātes celšanai, apmierinātības mērījumiem;
    • norēķinu administrēšanai;
  • SIA “MELLA.lv” pakalpojumu kvalitātes nodrošināšanai, iebildumu izskatīšanai un apstrādei, tālruņa sarunu ierakstu ietvaros. Sarunu ieraksti tiek glabāti vienu mēnesi. Pēc šī termiņa beigām SIA “MELLA.lv” nodrošina pilnīgu datu automātisku dzēšanu.
  • SIA “MELLA.lv” īpašuma un personu drošībai, zādzību un krāpniecisku darbību novēršanai SIA “MELLA.lv” teritorijā un telpās, noziedzīga nodarījuma fiksēšanai, iespējamo likumpārkāpēju identificēšanai Video novērošanas ietvaros. Videonovērošanas ietvaros dati tiek glabāti vienu mēnesi. Pēc šī termiņa beigām SIA “MELLA.lv” nodrošina pilnīgu datu automātisku dzēšanu, ja dati iepriekš nav pieprasīti vai nav konstatēti noziedzīgi nodarījumi. Ja dati iepriekš ir pieprasīti no kompetentām valsts vai pašvaldību institūcijām vai ir konstatēti noziedzīgi nodarījumi, datus uzglabā pēc nepieciešamības.
  • Informācijas sniegšanai valsts pārvaldes iestādēm un operatīvās darbības subjektiem ārējos normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos un apjomā;
  • Citos specifiskos nolūkos, par kuriem persona tiek informēta brīdī, kad sniedz attiecīgus datus SIA “MELLA.lv”.

Personas datu apstrāde

SIA “MELLA.lv” apstrādā personas datus, izmantojot mūsdienu tehnoloģiju iespējas, ņemot vērā pastāvošos privātuma riskus un pieejamos organizatoriskos, finansiālos un tehniskos resursus.

Personas dati var tikt nodoti uzticamiem servisa partneriem, kas sniedz konkrētus pakalpojumus, piemēram, resursu plānošanas sistēmas nodrošinātājiem, uzņēmumam, kas sniedz apsardzes un drošības pakalpojumus.

Personas datu saņēmēju kategorijas

SIA “MELLA.lv” neizpauž trešajām personām personas datus vai jebkādu sadarbības laikā iegūtu informāciju, izņemot:

  • ja attiecīgajai trešajai personai dati jānodod noslēgtā līguma ietvaros, lai veiktu kādu līguma izpildei nepieciešamu vai ar likumu deleģētu funkciju (piemēram, bankai norēķinu ietvaros, kurjerpasta dienestam pasūtījuma piegādei ārpus SIA “MELLA.lv” piegādes zonas, resursu plānošanas sistēmas uzturētājam datu uzglabāšanas un apstrādes nolūkā, apsardzes uzņēmumam videonovērošanas ietvaros drošības nodrošināšanai);
  • ārējos normatīvajos aktos paredzētajām personām pēc viņu pamatota pieprasījuma, ārējos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un apjomā;
  • ārējos normatīvajos aktos noteiktos gadījumos SIA “MELLA.lv” likumīgo interešu aizsardzībai, piemēram, vēršoties tiesā vai citās valsts institūcijās pret personu, kura ir aizskārusi šīs likumīgās intereses.

Personas datu glabāšanas ilgums

SIA “MELLA.lv” glabā un apstrādā personas datus, kamēr pastāv vismaz viens no šiem kritērijiem:

  • tikai tik ilgi, kamēr ir spēkā ar personu noslēgtais līgums;
  • kamēr ārējos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā SIA “MELLA.lv” vai persona var realizēt savas leģitīmās intereses (piemēram, iesniegt iebildumus vai celt vai vest prasību tiesā);
  • kamēr kādai no pusēm pastāv juridisks pienākums datus glabāt;
  • kamēr ir spēkā personas piekrišana attiecīgai personas datu apstrādei, ja nepastāv cits datu apstrādes likumīgs pamats.

Pēc tam, kad augstākminētie apstākļi izbeidzas, personas dati tiek arhivēti, dzēsti vai likvidēti.

Piekļuve personas datiem un citas personas tiesības

Personai ir tiesības saņemt normatīvajos aktos noteikto informāciju saistībā ar viņa datu apstrādi.

Personai saskaņā ar normatīvajiem aktiem ir arī tiesības pieprasīt SIA “MELLA.lv” piekļuvi saviem personas datiem, kā arī pieprasīt veikt to papildināšanu, labošanu vai dzēšanu, vai apstrādes ierobežošanu attiecībā uz personu, vai tiesības iebilst pret apstrādi (tajā skaitā pret personas datu apstrādi, kas veikta pamatojoties uz SIA “MELLA.lv” likumīgajām (leģitīmajām) interesēm), kā arī tiesības uz datu pārnesamību. Šīs tiesības īstenojamas, ciktāl datu apstrāde neizriet no SIA “MELLA.lv” pienākumiem, kas tam ir uzlikti ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, un kuri tiek veikti sabiedrības interesēs.

Persona var iesniegt pieprasījumu par savu tiesību īstenošanu:

  • rakstveida formā klātienē SIA “MELLA.lv” veikalā un salonā, uzrādot personu apliecinošu dokumentu;
  • elektroniskā pasta veidā, parakstot ar drošu elektronisko parakstu.

Saņemot personas pieprasījumu par savu tiesību īstenošanu, SIA “MELLA.lv” pārliecinās par personas identitāti, izvērtē pieprasījumu un izpilda to saskaņā ar normatīvajiem aktiem.

SIA “MELLA.lv” atbildi personai nosūta pa pastu uz viņa norādīto kontaktadresi ierakstītā vēstulē vai e-pastā, pēc iespējas ņemot vērā personas norādīto atbildes saņemšanas veidu.

SIA “MELLA.lv” nodrošina datu apstrādes un aizsardzības prasību izpildi saskaņā ar normatīvajiem aktiem un personas iebildumu gadījumā veic lietderīgās darbības, lai iebildumu atrisinātu. Tomēr, ja tas neizdodas, personai ir tiesības vērsties uzraudzības iestādē – Datu valsts inspekcijā.

Saziņa ar personu

SIA “MELLA.lv” veic saziņu ar personu, izmantojot personas norādīto kontaktinformāciju (telefona numuru, e-pasta adresi, pasta adresi). Saziņu par pakalpojumu līgumsaistību izpildi SIA “MELLA.lv” veic uz noslēgtā līguma un/vai izrakstītā rēķina pamata (piemēram, pakalpojumu piegādes vai izmaiņu saskaņošana, informācija par rēķiniem u.c.).

Komerciāli paziņojumi

Lai sniegtu personai informāciju par aktuālajiem piedāvājumiem un jaunumiem, kas varētu personu interesēt, SIA “MELLA.lv” var izmantot personas datus marketinga un sakaru aktivitātēs. Persona var jebkurā brīdī atteikties no šo reklāmas sūtījumu saņemšanas kādā no veidiem:

  • izmantojot komerciālajā paziņojumā paredzēto automatizēto iespēju atteikties no turpmāku paziņojumu saņemšanas, noklikšķinot uz atteikšanās norādes attiecīgā komerciālā paziņojuma (e-pasta) beigās;
  • nosūtot e-pastu uz adresi info@mella.lv;
  • zvanot uz SIA “MELLA.lv” +371 2044 8888;
  • klātienē SIA “MELLA.lv” veikalā / salonā Avotu ielā 17, Rīgā, LV-1011.

SIA “MELLA.lv” pārtrauc komerciālo paziņojumu sūtīšanu, tiklīdz tiek apstrādāts personas pieprasījums. Pieprasījuma apstrāde var tikt veikta līdz pat vienai darba dienai.

SIA “MELLA.lv” nekad nepieļaus personīgo datu izmantošanu reklāmas un sakaru vajadzībām no trešo personu puses.

Citi noteikumi

SIA “MELLA.lv” ir tiesības veikt papildinājumus Privātuma politikā, padarot pieejamu personai tā aktuālo versiju SIA “MELLA.lv”  interneta mājas lapā.

SIA “MELLA.lv” interneta mājas lapā var tikt ievietotas saites uz trešo personu interneta mājas lapām, kurām ir savi lietošanas un personas datu aizsardzības noteikumi, par ko SIA “MELLA.lv” nenes atbildību.

 

SĪKDATŅU NOSACĪJUMI

Kas ir sīkdatnes?

Sīkdatnes ir teksta datnes, kas satur nelielu daudzumu informācijas, kas laikā, kad Tu apmeklē Mājas lapu, tiek nosūtītas uz Tavu pārlūkprogrammu un glabātas Tavā datorā, mobilajā telefonā vai citā ierīcē. Sīkdatnes informāciju nosūta atpakaļ Mājas lapai katru reizi, kad tu atkārtoti ienāc Mājas lapā.

Kāda veida sīkdatnes Mēs izmantojam?

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Šīs sīkdatnes ir neieciešamas, lai Tu spētu pārlūkot Mājas lapu, kā arī izmantot tās funkcijas.

Funkcionālās sīkdatnes
Funkcionālās sīkdatnes fiksē informāciju par Tavām izvēlēm un dod mums iespēju pielāgot Mājas lapu Tev. MELLA.lv izmanto funkcionālās sīkdatnes, lai fiksētu Tavas izvēles, piemēram, valoda, atrašanās valsts vai citus tiešsaistes iestatījumus, sniedz personalizētas vai uzlabotas izvēles iespējas, lai nākamajā Mājas lapas apmeklējuma reizē Tev šo informāciju nevajadzētu ievadīt atkārtoti. Piemēram, MELLA.lv spēj noskaidrot Tavus pārlūkprogrammas iestatījumus, lai mūsu Mājas lapa uz Tavas ierīces ekrāna tiktu parādīta atbilstoši tiem. Ja Tu izdzēsīsi funkcionālās sīkdatnes, tad jebkuri iestatījumi vai izvēles netiks saglabātas vēlākiem apmeklējumiem.

Statistikas/ Snieguma sīkdatnes
Šīs sīkdatnes MELLA.lv pielieto, lai savāktu informāciju par to, kā apmeklētāji izmanto mūsu Mājas lapu. Šāda statistika sniedz mums ieskatu par to, cik bieži mūsu Mājas lapa tiek izmantota, kurās Mājas lapas sadaļās mūsu apmeklētāji pavada visilgāko laika posmu, cik bieži viņi darbojas lapā vai lapas daļā. Tas mums ļauj izveidot lietotājiem pēc iespējas ērtāku Mājas lapas struktūru, navigāciju un saturu. MELLA.lv spēj sekot līdzi, ja Tu piedzīvo jebkādas kļūdas, un noteikt, kuras Mājas lapas daļas ir nepieciešams uzlabot.

Konkrētas mūsu izmantotās sīkdatnes

Mājas lapas apmeklētāju uzskaites un statistikas sīkdatnes (__utma; __utmb; __utmc; __utmt; __utmv; __utmz)
Šīs sīkdatnes tiek izmantotas, lai ievāktu statistisku informāciju par vietnes apmeklēšanu. Iegūtie dati tiek izmantoti, lai uzlabotu Mājas lapu un radītu ar Mājas lapu saistītas atskaites. Statistika tiek apkopota, izmantojot pakalpojumu Google Analytics. Šie rezultāti ir anonīmi un tiek izmantoti tikai tās izveidošanai.
Izlasi vairāk par Google Analytics.
Gadījumā, ja Tu nevēlies mums sniegt statistisku informāciju spied šeit.

Mājas lapas darbībai nepieciešamās sīkdatnes (sid_shop, sel_country, cookiesAgree, cookieconsent_status)
Sīkdatnes sid_shop un sel_country ir paredzētas, lai nodrošinātu Mājas lapas funkcionalitāti. Tās tiek izdzēstas lietošanas sesijas beigās. Abas sīkdatnes ir nepieciešamas, lai pieslēgtos iepirkšanās sistēmai un palīdzētu identificēt to, vai Tu jau esi pieslēdzies vai, nē. Tiek izmantots unikāls ID numurs. Sīkdatnes cookiesAgreecookieconsent_status palīdz mums atcerēties Tavas izvēles par sīkdatņu izmantošanu Mājas lapā. Saskaņā ar Tavu izvēli sīkdatnes tiek glabātas no 1 līdz 6 mēnešiem.

Sīkdatnes, kas palīdz aizsargāt Tavu lapu (NID)
Sīkdatne ir radīta, lai pārliecinātos, ka anketu aizpilda cilvēks, nevis robots. Sīkdatnes palīdz aizsargāt pret surogātpastu.

 

Kāda informācija tiek ievākta izmantojot sīkdatnes?

Mēs vēlamies uzsvērt, ka tāda veida personas dati, kas ļauj Tevi identificēt, netiek ievākti un visa iegūtā informācija tiek izmantota tikai pārvietošanās analīzes vajadzībām. Ar mūsu sīkdatņu datu palīdzību mēs ievācam sekošu informāciju:

  1. Mājas lapu apmeklējošo lietotāju skaits;
  2. laiks, ko lietotājs pavada Mājas lapā;
  3. Mājas lapu apmeklējošo lietotāju skaits vienas lietošanas sesija laikā
  4. atkārtoto/pirmreizējo apmeklētāju skaits;
  5. kāda pārlūkprogramma tika izmantota, apmeklējot Mājas lapu, tās versija un valoda;
  6. atrašanās vieta, no kuras Mājas lapa ir apmeklēta;
  7. interneta pakalpojuma sniedzēja nosaukums;
  8. ierīce, kurā lapa tika apmeklēta (galddators, planšete vai mobilais telefons);
  9. veids, kā Mājas lapa tika sasniegta (tieši, ievadot interneta adresi pārlūkprogrammā, ar meklētājprogrammām (Google, Bing utt.), caur sociālajiem tīkliem (Facebook, draugiem.lv utt.) izmantojot citas saites).

Kā kontrolēt sīkdatnes?

Tu vari pārvaldīt un/vai izdzēst sīkdatnes atbilstoši savām vēlmēm nospiežot “Dzēst sīkdatnes” Privātuma noteikumu/ Sīkdatņu noteikumu lapā vai mainot pārlūkprogrammas iestatījumus. Lūdzam, ņemt vērā, ka atspējojot sīkdatnes, Tu vari zaudēt iespēju izmantot vairākus Mājas lapas elementus, kas ir nepieciešami, lai tā darbotos labāk. Papildus informāciju par sīkdatnēm – detalizētu, neatkarīgu informāciju par to kā atspējot sīkdatnes savā pārlūkprogrammā un kā dzēst sīkdatnes, kas jau atrodas Tavā datorā – vari iegūt apmeklējot vietni www.aboutcookies.org. Lai Tavā mobilajā telefonā izdzēstu sīkfailus, Tev nepieciešams iepazīties ar sava mobilā telefona lietotāja pamācību.

Spēkā esamība un grozījumi

Šie sīkdatņu noteikumi ir spēkā no 2018.gada 25.maija. Ja šie sīkdatņu noteikumi tiks manīti, to atjaunotā versija tiks publicēta Mājas lapā. Sīkdatņu noteikumu grozījumi un pielikumi stājas spēkā, kad tie tiek publicēti mūsu Mājas lapā